Nieuws gerelateerd aan 'Goirle' (2024)

Nu het licht op groen staat voor het carnaval, is het niet alleen druk voor de bierbrouwers en confettimakers. Ook verhuurbedrijven van buitentoiletten moeten alle zeilen bijzetten. Op veel plekken in onze provincie worden dixies en plaspalen geplaatst. En dat betekent grote drukte voor Paul Antonis en zijn mannen. Video
De laatste olympische Brabanders zijn maandag vanuit Peking teruggekeerd naar Nederland. Alle sporters, onder wie goudhaantje Ireen Wüst, werden in Amsterdam gehuldigd. Dat gebeurde in het bijzijn van familie en vrienden in het Holland Heineken House. Dinsdag volgt voor de medaillewinnaars nog een ontvangst bij koning Willem-Alexander. Video

Artikelen over 'Goirle'

17 februari 2022Ireen Wüst had een klein wonder nodig om een veertiende medaille aan haar olympische palmares toe te voegen. Dat wonder kwam er donderdag niet. In Peking wist ze op de 1000 meter de zesde tijd neer te zetten. Niet het afscheid waar ze van droomde, maar het doet niets af aan haar fantastische olympische carrière.
17 februari 2022Ireen Wüst heeft donderdag haar laatste olympische meters geschaatst. Op de 1000 meter zette de schaatsster uit Goirle de zesde tijd neer. Na haar eigen race stond Wüst derde, maar in de laatste ritten wisten er nog drie schaatssters sneller te rijden.
Video10 februari 2022Natasja Verhoeven wil een kledingbank beginnen voor minima. Ze heeft de kamer op de eerste verdieping van haar rijtjeshuis in Goirle van onder tot boven volgestouwd met dozen en tassen met kleding. Dat is een probleem, want het moet eigenlijk de slaapkamer van de jongste worden. “Het staat hier te vol. Ik kan het niet meer kwijt.” Daarom is ze op zoek naar een goede locatie.
Video8 februari 2022Geen ijzerdraad en papier-maché, maar LEGO-steentjes vormen dit jaar de basis voor de carnavalsoptocht in Goirle. De traditionele leutstoet kan opnieuw niet doorgaan door corona. Toch hebben ze in Ballefruttersgat niet stilgezeten. Ruim 32 wagens doen mee aan de LEGO-optocht, die met carnaval digitaal te volgen is.
Video7 februari 2022Inwoners van Goirle zijn maar wat trots op hun Ireen Wüst, die maandag voor de zesde keer goud pakte op de Olympische Spelen. Het kon dan ook eigenlijk niet uitblijven: slagerij Van Hest uit het dorp lanceerde een speciale Wüstburger. Een burger met een gouden randje.
7 februari 2022Na ruim twee jaar uitstel vanwege de coronacrisis, wordt 21 mei eindelijk het standbeeld van Ireen Wüst onthuld in Goirle. Dat maakte de gemeente bekend op de dag dat het schaatsfenomeen haar zesde gouden olympische medaille won. "Het lijkt wel of het zo heeft moeten zijn", vertelt burgemeester Mark van Stappershoef. Wüst komt haar standbeeld zelf onthullen en wordt dan ook officieel gehuldigd.
6 februari 2022De 1500 meter is volgens kenners de moeilijkste afstand in het schaatsen. Volgens datawetenschapper Martijn Willemsen weet Ireen Wüst precies hoe ze haar Olympische race maandagochtend moet rijden. Hij analyseerde 50.000 races om de meest succesvolle opbouw van de 1500 meter te achterhalen. Zijn conclusie is dat Wüst de perfecte opbouw van de 1500 meter beheerst: "Ireen moet gewoon doen wat ze altijd doet."
Video30 januari 2022Reclameborden van de plaatselijke slager of het bouwbedrijf staan bij iedere voetbalclub langs het veld. Zo ook bij voetbalclub VOAB. Maar de nieuwste borden bij de Goirlese club brengen niet alleen geld in het laatje, ze wekken ook energie op. "Hiermee gaat onze energierekening omlaag."
Video29 januari 2022Voetballertjes op het veld en ouders langs de kant. Het lijkt weer een beetje normaal op het sportcomplex van VOAB in Goirle. Door de versoepeling van de coronamaatregelen is de competitie dit weekend weer begonnen.
26 januari 2022Het vak van wethouder is loodzwaar, daarover kan Piet Poos (65) uit Goirle meepraten. In drie jaar wethouderschap brandde hij helemaal op: “Terwijl mijn schoonmoeder op sterven lag, werd ik op sociale media voor rotte vis uitgemaakt. " Poos is niet de enige; om de dag stapt ergens in het land een wethouder op.
20 januari 2022Een verwarde man in Goirle is woensdagmiddag met pijn en moeite opgepakt nadat hij de nodige tumult veroorzaakte. Bij de aanhouding viel de verwarde man een agent aan, waarbij de diender gekneusde ribben opliep. De man heeft al vaker overlast veroorzaakt in de buurt.
17 januari 2022Het Mill Hill College in Goirle schakelt vanaf dinsdag noodgedwongen weer over op online lessen. In totaal zitten 33 van de 120 docenten ziek thuis of in quarantaine. Dat geldt ook voor meer dan tweehonderd van de in totaal vijftienhonderd leerlingen. Rector Ard van Aken: "Sommige leerlingen houden geen rooster over." Ook in Oisterwijk is alweer een school dicht.
Video15 januari 2022Een automobilist is vrijdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto op een boom botste langs de Lage Wal in Goirle. Dit gebeurde rond halfeen.
7 januari 2022Een 26-jarige vrouw is donderdagavond beroofd toen ze net geld had gepind bij een geldautomaat in haar woonplaats Goirle. Een onbekende man bedreigde haar rond tien voor half acht met een mes bij de pinautomaat op de Thomas van Diessenstraat, tegenover het Cultureel Centrum Jan van Besouw.
22 december 2021Een medewerker van een tankstation aan de Hoge Wal in Goirle is woensdagmiddag rond halfzes ernstig gewond geraakt. Volgens de politie gebeurde dat toen hij twee mannen probeerde tegen te houden die hadden getankt zonder te betalen. De man werd een stukje meegesleurd met de auto van de verdachten. Het slachtoffer is met ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Video3 december 2021Voetbalclubs moeten creatief zijn nu er vanwege corona 's avonds niet gesport mag worden. Zo stonden de voetballers van VOAB 1 uit Goirle vrijdagmorgen om halfzeven op het veld voor hun training. RKSV Margriet uit Oss kiest er juist bewust voor om alle trainingen tot de winterstop stil te leggen.
29 november 2021In Goirle zetten saunagangers graag de wekker voor een ochtendje sauna. “Zondag hadden we al vijftig vroege klanten en maandagochtend hadden we al dertig vroege vogels binnen”, aldus Beau Pompe van Thermen Goirle. “We gaan nu al om negen uur ’s morgens open omdat ook wij om vijf uur ’s middags de sauna moeten sluiten.” Hij krijgt veel complimenten van zijn klanten die ook tijdens de avondlockdown naar de sauna komen.
22 november 2021Een 55-jarige man uit Goirle wordt sinds vrijdagmiddag vermist. De man is toen op een omafiets gestapt en weggereden. Zijn familie maakt zich zorgen, zo zegt de politie.
30 oktober 2021Een automobilist is vrijdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto van de Turnhoutsebaan in Goirle raakte en tegen een boom langs de weg reed.
2 oktober 2021De politie heeft zaterdagavond laat op twee verschillende plekken in Goirle vier gewonden gevonden. Ze werden aangetroffen op het Oranjeplein en de Van Haestrechtstraat. Vermoedelijk waren ze betrokken bij een ruzie.
1 oktober 2021Een inwoner van Goirle heeft vijf jaar lang te veel bijstand ontvangen. Het gaat in totaal om 63.000 euro. De inwoner had andere inkomsten niet gemeld. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van socialezekerheidsfraude. De zaak kwam aan het licht na een anonieme tip in maart van dit jaar.
Video29 september 2021De lekkerste bal gehakt komt van Keurslager Van Hest uit Goirle. Slager Paul Brands maakte de appetijtelijke bal die volgens de jury niet alleen vaktechnisch hoge ogen gooit, maar ook heerlijk smaakt en een eyecatcher is in de toonbank. Brands won daarmee de eerste prijs van de vakwedstrijd van Koninklijke Nederlandse Slagers.
Video24 september 2021Bart en Jeanne Hornikx uit Goirle verloren zeven jaar geleden hun dochter Astrid en schoonzoon Bart Lambregts bij de vliegramp met de MH17. Vrijdag, op de laatste dag van het spreekrecht, lieten zij hun hart spreken in het MH17-proces. ''Vandaag is een speciale dag. Bart zou vandaag 48 jaar zijn geworden.''
Video23 september 2021Bart en Jeanne Hornikx uit Goirle verloren zeven jaar geleden, op 17 juli 2014, hun enige dochter Astrid bij de ramp met de MH17. Nu de inhoudelijke behandeling van het proces eindelijk is begonnen, bereiden zij zich voor op hun slachtofferverklaring. Een emotionele achtbaan waarbij alles wordt herbeleefd. "Je kunt onze gevoelens niet onder woorden brengen. Je moet het met de herinneringen doen."
18 september 2021Sam Mondi heeft een ernstig ongeluk gehad waaraan hij hersenletsel heeft overgehouden (NAH). Hij is pas 26 jaar oud en woont nu in een verpleeghuis in Goirle waar verder alleen bejaarden wonen. Moeder Yvon vindt het verschrikkelijk. In Landpark Assisië, in Biezenmortel, wil ze een woonplek voor Sam bouwen.
19 augustus 2021Aan de Boschring in Goirle is een paard mishandeld. Bij het dier zijn de manen en de staart afgeknipt. Dat gebeurde op dinsdag 17 augustus of woensdag 18 augustus.
28 juli 2021Een 43-jarige dakloze man heeft dinsdagavond aan de rand van het bos in Goirle agenten beledigd en in het gezicht gespuugd. Dat deed hij nadat hij eerder op de dag al werd weggestuurd door agenten.
Nieuws gerelateerd aan 'Goirle' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5763

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.