112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (2024)

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.

Geschreven door

Redactie

Liveblog

23.45

Dit liveblog is gesloten

23.43 - Vuurwerk leidt tot brandje
De 2-1 van het Nederlands elftal op Turkije werd in Nuenen enigszins overschaduwd door een brand. Vier minuten na het laatste fluitsignaal belandde een vuurpijl in de dakgoot van een huis aan de Mantelmeeuwlaan. Door het brandje dat ontstond, kwam er een gat in de regengoot en vatte isolatiemateriaal van het dak onder de dakpannen vlam.

De brandweer die erg snel bij de woning was, wist de brand rap te blussen. Er werden brandweerlieden uit Nuenen, Eindhoven en Helmond ingezet. De straat werd door de politie tijdelijk afgesloten zodat onder meer een hoogwerker van de brandweer opgesteld kon worden. Omwonenden vertelden dat ze meer harde vuurwerkknallen hoorden. Op straat zijn resten van een vuurpijl en vermoedelijk een fakkel gevonden.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (2)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (3)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (4)

21.05

Boom op de weg

Op de Nieuwkuijkseweg in Cromvoirt is vanavond een boom omgewaaid en op de weg terechtgekomen. De brandweer kwam rond de klok van kwart over zeven in actie om de boom kort te zagen en de weg weer vrij te maken. Een van de takken van de boom raakte in zijn val ook een lichtmast, waarvan het lichtarmatuur naar beneden kwam. De weg was enige tijd gestremd maar is inmiddels weer open.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (5)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (6)

20.53

Bakwagen en bestelbus in brand

Op de Achterdijk in Mill zijn vanavond een bakwagen en een bestelbus geheel uitgebrand. Het vuur dreigde over te slaan naar een loods waar de voertuigen voor stonden geparkeerd. De brandweer wist een brand in de loods te voorkomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (7)

20.48

Botsing in Nieuwkuijk

Op een kruising in Nieuwkuijk zijn vanavond twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Volgens een agent reden beide voertuigen in tegengestelde richting op de Spoorlaan en wilde een voertuig linksaf de Venbroekstraat op rijden. Daarbij zag hij het voertuig die van de andere kant kwam over het hoofd. De laagstaande zon zou daarbij een rol kunnen hebben gespeeld. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf getakeld. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (9)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (10)

19.23

Tankwagen met kapotte velg

Op de A58 Tilburg richting afslag Goirle staat een tankwagen met een kapotte velg, meldt Weginspecteur Robert op X.

Wachten op privacy instellingen...

18.59

Seinstoring tussen Breda en Tilburg

Door een seinstoring rijden er geen treinen tussen Breda en Tilburg. De storing duurt naar verwachting tot kwart over acht vanavond. Er rijden stopbussen op de route.

UPDATE: De beperkingen zijn voorbij en de vertragingen nemen af.

17.30

Afgebroken tak verwijderd

Door de zomerstorm zaterdag hing er aan de Tindijk in Roosendaal een half afgebroken tak boven de straat. De brandweer heeft de tak verwijderd. Er raakte niemand gewond of iets beschadigd.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (11)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (12)

17.00

Steiger dreigde om te waaien

Aan de achterzijde van een rijtje woningen aan het Houtmanplantsoen in Drunen dreigde een steiger vanmiddag om te waaien door de harde wind. De steiger stond er wegens schilderwerkzaamheden. De brandweer en enkele personen van het schildersbedrijf hebben de zeilen van de steiger gehaald zodat het gevaar geweken was.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (13)

16.31

Parkring Tilburg vanaf 22 uur afgesloten

De Parkring in Tilburg is vanavond vanaf 22 uur gesloten. Dit vanwege de mogelijke drukte vanavond na afloop van de wedstrijd Nederland tegen Turkije, meldt Tilburg Centrum op Facebook. Tijdens eerdere EK-wedstrijden zorgden feestende supporters veel overlast. De binnenstad moet bereikbaar blijven voor hulpdiensten en openbaar vervoer. De ring gaat weer open 'zodra de situatie het toelaat'.

16.19

Boom omgewaaid in Breda

Op de Valentijnlaan in Breda is een boom omgewaaid. Er is geen schade en er raakte niemand raakte. De brandweer heeft de weg vrij gemaakt.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (14)

16.16

Kano's in de problemen geraakt door storm

Zeven personen met kano's zijn zaterdagmiddag in de Biesbosch in problemen geraakt door de harde wind. De hulpdiensten waaronder een trauma heli rukten groots uit. Een jongen van 17 werd ruim een uur vermist. Na een lange zoektocht waarbij ook duikers en een brandweerboot werden ingezet, werd bekend dat de vermiste jongen door een voorbijvarende boot was gered. De brandweerboot heeft de zeven personen weer aan wal gebracht.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (15)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (16)

15.00

Redelijk druk op aantal wegen

De vakantie mag dan zijn begonnen, op een aantal snelwegen in Brabant is het redelijk druk deze middag. Rondom Den Bosch staan in beide richtingen files en is er een vertraging van een minuut of 20. Op de A16 moet rekening worden gehouden met extra reistijd tussen Breda-Noord en Dordrecht. Verkeer dat op de A59 richting Gorinchem wil, komt bedrogen uit. Bij knooppunt Hooipolder is de snelweg dicht.

Wachten op privacy instellingen...

12.30

Dode vrouw (91) Eersel: familielid vast

Een 35-jarige man is vannacht aangehouden in verband met de dood van een hoogbejaarde vrouw in Eersel. De 91-jarige vrouw werd gistermorgen gevonden in haar huis aan de Midakkers. De 35-jarige man is volgens de politie een familielid van het slachtoffer. Hij is naar een politiebureau gebracht en zit vast.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (17)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (18)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (19)

Lees hier meer.

10.14

Agressieve wildplasser

Een wildplasser is afgelopen nacht aangehouden in Breda. De 21-jarige man uit Waalwijk werd door handhavers betrapt toen hij zijn blaas leegde op de Nieuwe Prinsenkade. Hij kreeg een bekeuring. Toen ze de man vroegen naar zijn legitimatiebewijs, reageerde hij erg opgefokt. Hij weigerde deze te geven. Toen hij daarvoor nog een bekeuring kreeg, schold hij de handhavers en de ingeschakelde agenten uit. Toen hij daarop te horen kreeg dat hij zou worden aangehouden, rende de man weg.

Een paar meter verderop kon hij naar de grond gewerkt worden. De man deelde nog een klap uit aan een handhaver, maar kon toch worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

09.49

File op A59

Verkeer op de snelweg A59 van Breda richting Den Bosch moest vanochtend enige tijd rekening houden met een file voor knooppunt Hooipolder. Daar is de weg richting Gorinchem dicht vanwege wegwerkzaamheden. De file was rond tien uur vanochtend 3 kilometer lang en begon bij Made. De vertraging bedroeg een klein kwartier.

09.44

Vrouw (70) beroofd van auto

Een oudere vrouw is gisteravond op de Klundertseweg in Zevenbergen met geweld beroofd van haar auto. Het 70-jarige slachtoffer stond iets voor middernacht voor een huis aan de Klundertseweg toen zij ineens werd vastgepakt en mishandeld. De verdachte eiste haar autosleutels en gooide haar daarna op de grond. Uiteindelijk gaf het hevig geschrokken slachtoffer de autosleutels af.

Lees hier meer.

00.48

Bestelbus en twee auto's door brand verwoest

Een bestelbus en twee auto's daarnaast zijn afgelopen nacht uitgebrand op de parkeerplaats nabij de D'Alburgt aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Een vierde auto liep ook schade op.

Lees hier meer.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (20)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (21)

02.47

Schaftkeet Weener XL in vlammen op in Den Bosch

Een schaftkeet van Weener XL, een werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Bosch, ging afgelopen nacht in vlammen op aan De Fuik in Den Bosch. Het vuur werd rond halftwee ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de keet verloren ging. Wel konden twee gasflessen in de keet veiliggesteld worden.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (22)

01.33

Vrouw belandt in water in Den Bosch

Een vrouw is afgelopen nacht uit het water gered tussen de Buitenhaven en de Visstraat in Den Bosch. Ze was daar zelf in gesprongen, maar bleek niet goed meer te kunnen zwemmen. Agenten haalden haar uit het water. De vrouw is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een van de agenten ging met haar mee naar het ziekenhuis. Wat de vrouw bezielde om in het water te springen, is onduidelijk.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (23)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (24)

23.13

Aanhouding dealer op kermis Best

Bij het controleren van een groepje jeugd op de kermis in Best vond de politie gisteren een grote hoeveelheid softdrugs. Het groepje stond op een plek waarvan de politie weet dat daar vaak gedeald wordt. De agenten zagen iemand snel wat wegstoppen toen ze eraan kwamen. Deze verdachte werd aangehouden vanwege het bezit van en de handel in softdrugs.

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (25)

112-nieuws: vrouw gered uit het water • kano's in de problemen in Biesbosch (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5797

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.