112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (2024)

In dit liveblog hielden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Deze hele dinsdag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Geschreven door

Redactie

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten.

22.01

Man zwaar mishandeld in Hoogerheide

Op een parkeerplaats in Hoogerheide is dinsdagmiddag een 51-jarige man zwaar mishandeld. Dat gebeurde nadat hij drie mannen aansprak omdat ze afval op straat weggooiden. Zij waren daar niet van gediend en schopten en sloegen hem. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man spreekt drietal aan op weggooien afval en wordt zwaar mishandeld

Wachten op privacy instellingen...

21.53

Onderzoek naar illegaal vuurwerk en explosieven

In een huis aan de Nieuweweg in Werkendam onderzoeken politie en de Explosieven Opruiminsdienst Defensie (EOD) illegaal vuurwerk en mogelijke explosieve stoffen. De bewoner is gearresteerd en zit nog vast.

Politie ging dinsdagmiddag rond half vier naar het huis na een melding van mogelijk illegaal vuurwerk. Het huis en de huizen van de twee buren zijn ontruimd. Het onderzoek is nog in volle gang.

LEES OOK: Huizen Werkendam ontruimd vanwege onderzoek naar explosieve stoffen

20.10

Brand in bedrijfsverzamelgebouw Goirle

In een unit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Parallelweg in Goirle is dinsdagavond rond 18:40 uur brand ontstaan op de bovenste verdieping. De Goirlese brandweer was zeer snel ter plaatse en kon daardoor erger voorkomen.

De brandweer doet woensdag onderzoek naar de oorzaak van de brand.

18.21

Half uur vertraging op A58 van Eindhoven naar Tilburg

Wachten op privacy instellingen...

18.13

Bestuurder gewond na botsing op trailer

Op de Antwerpseweg in Rijsbergen is een auto tegen een trailer van een vrachtwagen gebotst. De bestuurder van de auto is zwaargewond. Een traumahelikopter en de politie zijn ter plaatse. De weg is afgesloten.

LEES OOK: Bestuurder zwaargewond naar ziekenhuis na botsing tegen vrachtwagentrailer

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (3)

16.49

Bovenverdieping huis in Tilburg verwoest door brand

In een huis aan de Sibeliusstraat in Tilburg is dinsdagmiddag rond vier uur een brand ontstaan. Daarbij is niemand gewond geraakt. De bovenste verdieping van het huis brandde volledig uit. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (4)

16.42

Vrouw op scootmobiel gewond naar ziekenhuis na aanrijding

Op de Roosendaalseweg in Etten-Leur is dinsdagmiddag een ongeluk gebeurd tussen een vrouw op een scootmobiel en een auto. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten. Hoe het ongeluk is gebeurd, is niet duidelijk.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (5)

16.35

Politie krijgt ruim 180 tips in coldcase zaak Wies Hensen

De politie heeft ruim 180 tips binnengekregen over de onopgeloste moord op Wies Hensen uit Budel in 1989. Dat maakt de politie dinsdagmiddag bekend. De 32-jarige vrouw uit Budel verdween op 29 augustus 1989 nadat ze op de kermis in haar woonplaats was geweest. Hensen werd een dag later dood gevonden, maar een dader is nooit gevonden.

De politie startte afgelopen augustus een publiciteitscampagne om de zaak na 32 jaar opnieuw onder de aandacht te brengen. Ondanks alle tips is de zaak volgens de politie 'helaas nog niet opgelost'.

LEES OOK: Ruim 180 tips in coldcase zaak Wies Hensen, nog geen gouden tip

Wachten op privacy instellingen...

16.20

Tilburgse kopstukken motorclub Satudarah veroordeeld

Kopstukken van motorclub Satudarah zijn door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot gevangenisstraffen. Het gaat om clubleiders uit Tilburg en Goirle. Volgens de rechtbank is bewezen dat ze zich tussen 2010 en 2018 schuldig maakten aan drugshandel, verboden wapenbezit, mishandeling, bedreiging, afpersing en witwassen.

LEES OOK: Tilburgse kopstukken motorclub Satudarah veroordeeld

16.12

Tweede verdachte van aanslagen rond e-bikeshop

De politie heeft een tweede verdachte in beeld rond de serie brandstichtingen bij de eigenaren van een e-bikeshop in Cuijk en Nijmegen. Het is een 33-jarige man uit Nijmegen. De recherche heeft de man in de gevangenis van Arnhem gehoord. Hij zit daar voor een ander misdrijf, liet de politie dinsdag weten. Hij is gehoord, maar niet aangehouden. Op 30 november pakte de politie al een 31-jarige Nijmegenaar op vanwege mogelijke betrokkenheid bij de brandstichtingen. Deze man zit nog steeds vast.

In januari dit jaar gingen een bedrijfspand en voertuigen in Cuijk in vlammen op. In mei en juni waren er branden in Cuijk en in Nijmegen, in oktober werden twee huizen in beide plaatsen beschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

De schietpartijen en brandstichtingen waren volgens de politie gericht tegen de eigenaren van een e-bikeshop en mensen uit hun omgeving. De politie zette een speciaal rechercheteam op de zaak. Dat kwam de twee verdachten op het spoor. Meer kan de politie in verband met het onderzoek niet kwijt in deze zaak.

LEES OOK: Man (31) opgepakt voor brandstichtingen tegen eigenaren e-bikeshop in Cuijk

15.53

Bestuurder rijdt 54 km/u te hard en verliest rijbewijs

Op de A16 bij Prinsenbeek is een bestuurder aangehouden die 54 km/u te hard reed. De politie wilde het rijbewijs van de bestuurder in beslag nemen. De racer had alleen geen rijbewijs op zak. De auto is onder toezicht gesteld totdat het rijbewijs ingeleverd wordt.

14.00

Gestolen auto van de weg gehaald op A16

Op de A16 in de buurt van Lage Zwaluwe is een gestolen auto van de weg gehaald. De bestuurder had een rijbewijs dat al drie jaar verlopen is. Hij kon zich ook niet legitimeren. De auto was gevonden met een anpr-camera. Deze camera’s lezen de kentekens op de snelweg.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (6)

13.32

Auto in brand gevlogen in Vlijmen, rookmetingen bij omliggende huizen

Een auto is dinsdagmiddag in de Roversstraat in Vlijmen in brand gevlogen. De auto stond toen geparkeerd. De brandweer vermoedt een technisch mankement. In de omliggende huizen worden rookmetingen gedaan. De auto is waarschijnlijk total loss en wordt afgevoerd door een bergingsbedrijf.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (7)

12.45

Opnieuw arrestaties in groot onderzoek naar synthetische drugs

In een groot onderzoek naar de productie en handel in synthetische drugs zijn opnieuw twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee mannen van 53 en 56 jaar uit Schiedam. Het duo gaf leiding aan een bedrijf dat vanuit hun woonplaats onder meer glazen bollen en ketels voor de drugsproductie leverden.

In totaal zijn er nu dertien mensen aangehouden. Begin november deed de politie al meerdere invallen op een woonwagenkamp in Bergeijk. Daar werden tien verdachten aangehouden, waaronder de 32-jarige hoofdverdachte. Aan het begin van deze maand is in deze zaak ook een 20-jarige Eindhovenaar opgepakt.

In totaal werden op 25 adressen invallen gedaan. Onder meer in Bergeijk, Best, Waalre, Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Utrecht, Pelt in België en in Schiedam.

12.34

Brand in dak huis Uden

In het dak van een huis aan de Lage Randweg in Uden heeft dinsdagmiddag een brand gewoed. Op het dak liggen zonnepanelen. Hoe het vuur is ontstaan, wordt onderzocht.

12.08

Vier auto's botsen in Zevenbergen

Vier auto's zijn dinsdagmiddag op elkaar gebotst op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen. Vanwege dit ongeluk werd de weg in beide richtingen afgesloten. De auto's worden geborgen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...

09.20

Gewonde bij steekpartij Tilburg

In de Predikherenlaan in Tilburg is dinsdagochtend een 26-jarige man neergestoken. De politie vermoedt dat er een ruzie aan de steekpartij vooraf ging. Er werd al snel een verdachte aangehouden, een 23-jarige man. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (8)

08.46

Bekeuringen vanwege bevroren autoruiten

Vier automobilisten zijn dinsdagochtend bekeurd door agenten van het team Eersel-De Kempen. Ze hadden de bevroren ruiten van hun auto niet voldoende ijsvrij gemaakt. Zij hebben een bekeuring gekregen.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (9)

06.23

Autobrand in Tilburg

Een auto die geparkeerd was aan de Eccardstraat in Tilburg is maandagnacht door brand verwoest. De vlammen werden rond kwart over vijf ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in lichterlaaie. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande auto getakeld en meegenomen.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (10)

02.43

Politieonderzoek na melding schietpartij Breda

Op de Van de Spiegelstraat in Breda is maandagnacht een schietpartij geweest. Die melding kwam rond kwart over een binnen. Meerdere politie-eenheden gingen daarop naar de straat. Die werd afgezet met lint. Er zijn geen gewonden en er is nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (11)

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (12)

23.40

Automobilist zwaargewond bij botsing

Een 18-jarige automobilist is maandagavond zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto op een boom botste langs de Mispelhoefstraat in Eindhoven. Hij kwam klem te zitten in de auto. Iemand die achter hem reed, belde vervolgens 112. Na ongeveer een halfuur lukte het de brandweer de man te bevrijden. De man is in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De trauma-arts ging mee. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (13)

112-nieuws: brand bedrijfsgebouw Goirle • bestuurder gewond na botsing (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5793

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.